Karstajā vasaras sestdienā devāmies uz Latvijas pierobežu – Eleju, kur līdz mūsdienām ir saglabājusies grāfam Mēdemam, savulaik piederošā muiža ar plašu parku.
Tālāk ceļš mūs veda uz Sesavas pagasta „Blūdžiem”, kur saimnieko Mālkalnu ģimene. Te saimniece Ināra stāstīja par sieru gatavošanu, tomātu un ķiploku audzēšanu. Degustācijā baudījām svaigo, kūpināto, cieto un marinēto sieru, pašu ceptu maizi.
Ciemojāmies Vilces pagastā pie saimnieces Lolitas, kas pārzin piparmētru audzēšanas noslēpumus. „Piparmētru namiņā” uzzinājām par produktiem, ko saimniece ražo un nobaudījām gardo tēju.
Lielvircavas muižā apskatījām kungu māju un tikām iepazīstināti ar 19.gs. modes vēsturi, gan sieviešu, gan vīriešu.
Pavisam jauks dienas noslēgums mūs sagaidīja Jelgavas Karameļu darbnīcā, kur uzzinājām par konfekšu izgatavošanu, redzējām šo procesu un mēģinājām katrs izgatavot savu īpašo konfekti.
Ar cieņu,
Ilze Taldikina
LP AO līdzpriekšsēdētāja